Visvergunningen


Wanneer heeft u een visvergunning nodig?
Ongeacht uw leeftijd heeft u naast de sportvisakte ook een schriftelijke vergunning nodig van degene die het visrecht bezit of huurt op het water waar u wilt gaan vissen. Bij veel wateren is dat een hengelsportvereniging. Zo'n vergunning is te koop bij de hengelsportvereniging of bij een hengelsportwinkelier.
De minimale boete is 75 euro!!!

Wat zijn de beperkingen?
In de vergunning kunnen beperkingen zijn opgenomen, zoals het verbod om gedurende een bepaalde periode een bepaalde aassoort te gebruiken, of de verplichting bepaalde soorten of maten vis terug te zetten. Lees hiervoor uw vergunning goed na. Soms heeft u ook nog een loopvergunning nodig.

Wat zijn de uitzonderingen?
U heeft geen vergunning nodig om met één hengel te vissen in de openbare vaarwateren (wateren waar de beroepsscheepvaart regelmatig gebruik van maakt), echter alleen als de hengel is voorzien van een 'aangewezen aassoort'. In dat geval heeft u als u ouder bent dan 14 jaar, wel een Sportvisakte nodig. Als u van enig ander aas of van twee hengels gebruik maakt, moet u ongeacht uw leeftijd altijd een vergunning en een Sportvisakte hebben.

Voor meer informatie ga naar:

http://www.sportvisakte.nl/
Voor een vispas check klik hieronder.